Új, modern mentőautó állt szolgálatba Csepelen

Korszerű, teljes körűen felszerelt esetkocsit adtak át december 21-én, a Csepeli Mentőállomáson. A fejlesztés az Egészséges Budapestért program keretében kormányzati forrásból valósult meg.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kormányzati támogatással 193 új mentőautót szerzett be idén. Ennek köszönhetően a mai naptól a Csepeli Mentőállomáson egy korszerű, sárga Mercedes Sprinter állt szolgálatba. Az új esetkocsiban a legmodernebb eszközök állnak rendelkezésre, pl.: defibrillátor-monitor, az EKG ritmus kijelzésére szolgáló őrző monitor, automata vérnyomásmérő, légút-biztosítást, lélegeztetés, keringéstámogatást szolgáló eszközök.

Az esetkocsi hivatalos átadóján Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője köszöntötte jelenlévőket, így Németh Szilárd országgyűlési képviselőt, Borbély Lénárd polgármestert, Dr. Csató Gábort az OMSZ főigazgatóját, és Dr. Engelbrecht Imre régióigazgatót.

Ha érdekli olvassa tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .