Csepelen is kivágják az összes összes kanadai vattázó nyárfát

Egy Fővárosi Közgyűlés által jóvá hagyott határozatnak köszönhetően, Csepelen is kivágják az összes összes kanadai vattázó nyárfát, így idén tavasszal folytatódik a kerületben az elöregedett nyárfák cseréje. A Fővárosi Közgyűlés 2017 augusztusában – 19 igen, 2 tartózkodás mellett – döntött úgy, hogy a felügyelete alatt álló közterületeken 2025-ig kivágják az.

A fővároshoz tartozó közutak mentén mintegy 110 ezer fa található, a kiemelt parkokban egész pontosan 37 329, a kiemelt fasorokban pedig 28 264. Összesen ez mintegy 175 ezer fa. A FŐKERT-nek csak a kiemelt fasorokról van fakatasztere: a fasori fák között 393 nyárfa található, ebből mindössze 4 darab a megsemmisítendő kanadai nyár.- írja a nepszava.hu online felületén 2017-ben.

Bardóczi Sándor tájépítész egy Facebook bejegyzésében a következőket írta:

Az irritációt és viszketést a virágzó fűfélék levegőben láthatatlan pollenjei (vagyis inkább az azokra tapadó antropogén eredetű szennyeződés) okozzák. Egyedül az ember képes ezen a bolygón nano méretű szennyeződések előállítására, amelyek át tudnak jutni az evolúciósan kialakult védelmi vonalakon, így a nyálkahártyán is. Így lesz az ember önmaga hóhéra. Az benne a nem szép, hogy mindezt közben a természetre hárítja 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .