Csepeli utakon

A tervek szerint négy éven belül az összes budapesti belterületi földutat leaszfaltozzák – mondta Tarlós István főpolgármester a budapesti útépítési program keretében elkészült első 18. kerületi út átadásán.

Ahogy arról februárban beszámoltunk, a program első körében 13 kerület pályázott eredményesen, és így 181 földutat, 41-42 kilométer hosszúságban látnak el szilárd burkolattal. A két legnagyobb támogatást a 18. és a 21. kerület kapta. Jelenleg Budapesten még mintegy 225 kilométernyi földút van, és a program első fázisában ennek húsz százalékát burkolják le. A program megvalósítása szoros összefüggésben van a fővárosi önkormányzat Budapest teljes körű csatornázását biztosító, előrehaladott fázisban levő projektjével.

Csepeli utakon

A 8,3 milliárd forintos pályázati forrásból Csepelnek sikerült a legtöbbet nyernie, ez mintegy másfél milliárd forint. „Az önrésszel együtt, 2019-ben 3,3 milliárd forint értékben fogunk szilárd burkolatú utakat, járdákat és csapadékvíz-elvezető rendszereket építeni. A teljes beruházás pedig összesen 7,3 kilométeren valósul meg” – mondta korábban lapunknak Borbély Lénárd polgármester.

Jelenleg is zajlik a kerületben következő utak építése: Vadgalamb utca, Királyerdő út, Medve út, Repkény út, Popieluszko utca.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .