Eldőlt. Végleg visszalép Takács Mónika

Véglegesen visszalépett a polgármester- jelöltségtől Takács Mónika, a csepeli MSZP június 25-én leváltott politikusa.

Így leegyszerűsödött az őszi csepeli választás tétje. Vagy a 2010 előtti lakásmutyis botrányokba, hűtlen kezelési perekbe és tízmilliárdos vagyonvesztésbe torkollt politika tér vissza, vagy folytatódnak az elmúlt kilenc év gyorsuló ütemű fejlesztései.

Csepel a szocialistáké lett. Az „összefogás” csepeli polgármesterjelöltjéről ennek megfelelően Bangóné Borbély Ildikó pártelnök és Szenteczky János frakcióvezető dönthettek. A Demokratikus Koalíció – Horváth Gyula korábbi alpolgármesterrel az élén – a szocialistákhoz hasonlóan szintén a 2010 előtti vezetést képviselik. Mellettük statisztaként jelenik meg a Momentum, a Jobbiknak és az LMP-nek pedig ennyi sem jut szerepkörből. Nekik csak a nevük kell az „összefogáshoz”.

Kemény szavakkal lépett vissza Takács Mónika

Bár a politikus asszony nem lépett be a pártba, az MSZP frakció tagjaként valójában nagyobb pártfegyelem vonatkozott rá, mint egy egyszerű tagra. Megalázó visszahívása előtt el kellett viselnie, hogy Bangóné Borbély Ildikó elnökségi utasítással elhallgattatja, majd azt is, hogy a döntést a nyilvánosság felé hamis indokokkal magyarázza. A frakcióból a többszöri megalázás ellenére sem lépett ki, ám a polgármester-jelöltségtől való végleges visszalépésekor azért rendesen odaszúrt azoknak, akik belevitték a jelöltségbe, hitegették, majd leváltották.

A történetre a pontot aztán Takács Mónika bejelentése tette azzal, hogy hosszú gondolkodás után, családja, gyermeke érdekében is visszalép az esetleges polgármester-jelöltségtől.

„Elhittem azt, hogy csak olyan jelölt kerülhet szóba, akinek van önkormányzati tapasztalata, aki független, aki le tud tenni az asztalra legalább egy csepeli fontos ügyet. Ez mára már értéktelenné vált az eredeti jelölőszervezet számára, a további folyamatok pedig kölcsönös bizalomvesztést okoztak.” (…)

olvassa el a teljes cikket a csepel.hu oldalon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .