Bangóné és Szenteczky lemondását követelik

Dobák István, a csepeli MSZP 2019-ig önkormányzati képviselőként dolgozó politikusa július 21-én élesen bírálta a csepeli MSZP diktatórikus módszereit. Ezért Bangóné Borbély Ildikó, valamint Szenteczky János lemondását követeli. Tóth Mihály, aki 16 évig volt Csepel polgármestere és a csepeli MSZP vezetője, csatlakozott a követeléshez. Az érintettek hallgatnak.

Dobák István és Tóth Mihály korábbi csepeli polgármester szerint a 2019- es csepeli önkormányzati választás a korrupciós ügyekben korábban besározódott balliberális elit újraválasztásáról szólt. Szerintük Bangóné és Szenteczky a saját pozícióik megtartása érdekében botrányos körülmények között váltották le a nyerésre esélyes Takács Mónikát, majd lényegében hagyták nyerni a Fideszt. Véleményük szerint annak érdekében, hogy Szenteczky és Bangóné akarata érvényesüljön, „előre megfontolt szándékkal átverték az MSZP tagságát, semmibe vették az MSZP alapszabályát, az szmsz-t, az írott és az íratlan emberi, erkölcsi szabályokat. Nem tartottak elnökségi ülést, taggyűlést, a taggyűlés döntési jogát átvették.” A bejegyzés alapján antidemokratikus és törvénytelen volt az ellenzéki összefogás képviselőjelöltjeinek kiválasztása és indítása, valamint a kompenzációs lista összeállítása is. A DK és a Momentum csepeli szervezetei ráadásul asszisztáltak a korrupciós ügyekben érintett korábbi balliberális elit hatalmi törekvéseihez. Horváth Gyula DK-elnök az osztozkodás során cserébe az első listahelyet, míg Dukán András, a Momentum helyi vezetője pedig a szintén befutó második listahelyet kapta.

„Szétverték az alapszervezetet, alig vagyunk néhányan, csak néhányak futballbarátsága él, de az MSZP csepeli alapszervezete haldoklik, tönkretették. Ha alapvető változásra, szociáldemokrata értékek képviseletére egyáltalán szüksége van a demokrata Csepelnek, akkor esetleg nekünk maradni: nekik menniük, nekünk lépnünk kell” – állítja Dobák István, melyre Tóth Mihály ennyit reagált: „Egyetértek.”

Erdősi: aki vitatkozik, a Fidesznek segít

Dobák István és Tóth Mihály felszólítására Bangóné Borbély Ildikó és Szenteczky János eddig nem válaszolt. Erdősi Éva, az összefogás őszi polgármesterjelöltje azonban felszólalt a védelmükben. Szerinte hiba vitatni Bangóné és Szenteczky párton és összefogáson belüli pozícióit.

Erdősi a polgármester-jelöltségért cserébe az MSZP-től fővárosi bizottsági pozíciót kapott, és láthatóan továbbra is magát tartja a csepeli ellenzék közös polgármesterjelöltjének. Azt üzente: aki vitatni meri az ellenzéki összefogás leosztott lapjait, a Fideszt segíti vele. Dobák István és Tóth Mihály így – szerinte ‒ „egy célt biztosan elért, a Fidesz ezerrel szajkózza az ellenzék inkompetenciáját, és abban is biztos vagyok, hogy ezt az írást még sokszor fel fogják használni.”

csepel.hu

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .