A Momentum nem szavazta meg a bringautat Csepelen

Karácsony Gergely főpolgármester megfúrta a Csepelt érintő kerékpárút- hálózat uniós támogatásból történő fejlesztését. Borbély Lénárd polgármester ezek után a kormány segítségével pótolná a kiesett forrást, amit a csepeli ellenzék is támogatott. Kivéve a Momentumot.

Karácsony Gergely főpolgármester a koronavírus-járványra hivatkozva milliárdos fejlesztési forrásokat vont el Csepeltől, és tette át azokat más kerületekbe. A döntés miatt nem épül a főváros kezelésében lévő utakból egyetlen méter sem Csepelen, nem lesz P+R parkoló, valamint az a kerékpárút-hálózat sem készül el, amely három kerületet érintett volna.

A beruházás óriási lehetőség lenne a bringásoknak, mivel az közvetlenül kapcsolódna az Eurovelo kerékpároshálózatba. A dél-budapesti kerékpárúttal három kerületben kétszázezer ember, és az azt potenciálisan használó további több százezer budapesti közös érdeke a fejlesztés. Innen nézve különösen érthetetlen volt a főpolgármester döntése. A csepeli önkormányzat továbbra is a fejlesztés mellett áll. Ennek érdekében a legutóbbi testületi ülésen az önkormányzat Borbély Lénárd polgármestert nagy többséggel felhatalmazta, hogy tárgyalásokat folytasson a kormánnyal a beruházás megvalósításáért. Az ezzel kapcsolatos előterjesztést kizárólag Dukán András Ferenc, a Momentum politikusa nem támogatta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .