Hegedüs Csaba és Bácsi Péter is szerepet vállal a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián

A magyar szövetség (MBSZ) pénteki közgyűlése után bemutatták a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) szakmai koncepcióját, melyben kiderült, hogy olyan korábbi klasszisok is szerepet vállalnak, mint az olimpiai bajnok Hegedüs Csaba vagy a kétszeres világ- és Európa-bajnok Bácsi Péter.

A szövetség hírlevele szerint előbbi nagykövetként és szakmai tanácsadóként, utóbbi szakmai igazgatóként segíti a KIMBA-t, amely nemcsak a közgyűlésnek adott helyszínt, hanem szombaton mindhárom fogásnem országos bajnokságát is ott rendezik.
„Gondolkodó, egészséges értékrendű birkózókat szeretnénk nevelni. Olyanokat, akik küzdeni akarnak és tudnak, a legjobbak lennének úgy, hogy közben jó emberekké válnak. Mindezért olyan vezetők állnak az akadémia élére, akikre méltán lehetünk büszkék, s felnézhet rájuk a jövő generációja” – fogalmazott Németh Szilárd, a hazai szövetség elnöke.

A kötöttfogásúaknál Fodor Zoltán és Cifferszky Ákos, a szabadfogásúaknál Gulyás István, míg a nőknél Ritter Diletta lett a női szakágvezető.
Az is elhangzott, hogy a szabadfogás felzárkóztatásának érdekében az MBSZ arra törekszik, hogy a fogásnem egyik nagyhatalmából, az Egyesült Államokból szerződtessen trénert, s azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a jövő évi tokiói olimpiára készülő klasszisok némelyike a játékok után a KIMBA-n folytatná a pályafutását edzőként.

„A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni” – jelentette ki Hegedüs, aki szerint ez lehet majd a világ legeredményesebb sportági akadémiája.
A közgyűlésen, melyen részt vett Kulcsár Krisztián és Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és sportigazgatója is, elfogadták a különböző beszámolókat és kiderült, hogy a szervezet 64 millió forintos nyereséggel zárta a tavalyi, sportszakmai szempontból is rendkívül sikeres, utánpótlás és felnőtt szinten egyaránt világ- és Európa-bajnoki címeket, érmeket hozó esztendőt. Előtte az új csepeli létesítmény bejáratánál felavatták a kétszeres olimpiai bajnok névadó emléktábláját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .