Új sebészeti lézerkészülékkel gazdagodott a Tóth Ilona szakrendelő

Budapesten és az országos járóbeteg szakellátásban egyedülálló, legkorszerűbb sebészeti lézerkészülékkel dolgozhatnak a jövőben a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat szakorvosai.

A magyar gyártmányú OPAL 30 DC berendezés alkalmas bőrgyógyászati, fül-orr-gégészeti, valamint kisebb sebészeti beavatkozásokra. A közel tízmillió forint értékű készüléket a csepeli önkormányzat vásárolta. Képviseletében Borbély Lénárd polgármester szeptember 16-án adta át a készüléket az intézménynek.

Az új eszköz mobilis karral működik, célzó fényt irányít a gyógyítandó területre – mondta el dr. Cseri István érsebész a készülék bemutatásakor.

Hozzátette: elsősorban a bőr különféle jóindulatú elváltozásaira, bizonyos gyulladásos, szeptikus elváltozásokra, akár benőtt köröm rendbetételére is használható. Bizonyos körülmények között aranyérműtétet is végezhetnek vele. A járóbeteg-ellátás tekintetében azonnal több szakterületet ki tud szolgálni, az egynapos sebészetben jól alkalmazható.

Csepel önkormányzat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .