Átadták Csepelen az idei Kolonics György Sport Érdemrendeket

Az eseményen készült képeket IDE kattintva tekinthetik meg. Forrás: csepel.hu

Kolonics György születésének 49. évfordulójának alkalmából Borbély Lénárd, Csepel polgármestere hat csepeli sportolónak adta át a Kolonics György Sport Érdemérmet.

A díj azoknak adományozható, akik kiemelkedő teljesítményt értek el a sportban és eredményükkel hozzájárultak Csepel hírnevének öregbítéséhez, továbbá munkájukkal, kiemelkedő tevékenységükkel segítették Csepel sportéletének fejlődését.

A Kolonics György sétányon álló szobornál tartott megemlékezésen részt vett Ábel Attila, Morovik Attila valamint Pákozdi József alpolgármesterek, dr. Széles Gábor jegyző, továbbá Csabai Edvin, a Kolonics Alapítvány elnöke, Kiss Tamás, a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület elnöke. A díjátadás után a résztvevők egy szál virágot helyeztek el Kolonics György szobránál. 

A díjazottak:

Ambruzs Kinga

Az Island Rock Csepel Tánc Sport Egyesület utánpótlás versenyzője, 10 éve kezdte a pályafutását. A 16 éves versenyző többek között egy 2019-ben szerzett európai bajnoki 5. hellyel, világkupa 6. és 10. hellyel büszkélkedhet. 2019-ben az éves világranglista 133 indulója közül a 12. helyen szerepelt. 2020-ban, az online világkupán, a Party Team ladies formáció tagjaként első helyen végzett, míg az országos bajnokságban, ugyanebben a formációban szintén első helyet szerzett. Kitartása, a tánc iránti szeretete, az eddig elért eredményei példát mutatnak az utánpótlás versenyzők és valamennyi csepeli gyerek számára.

Dr. Busa Gabriella 
2013 óta tagja a felnőtt kick-box válogatottnak. Pályája csúcsára a 2017-ben megrendezett budapesti világbajnokságon ért fel, ahol két szabályrendszerben is diadalmaskodni tudott. 2019-ben Szarajevóban megvédte világbajnoki címét, ezzel a sportág háromszoros világbajnoka lett. 2020-ban az EXATHLON női győztese lett, mellyel nem csak a sportágát, a hivatását, de Csepel és a Halker-KirályTeam hírnevét is öregbítette.

 Száraz Gergely
Taekwondo és kick-box sikerei után egy újabb küzdősportban alkot maradandót. Az idei évben a boxvilág asztalára tette le a névjegyét, magyar bajnoki címével az egyesület első ökölvívó válogatott versenyzője, aki most Csepelről Lengyelországban készül világot hódítani.

Fritsch Róbert

9 éves kora óta birkózik Csepelen. 2017 óta a felnőtt kötöttfogású birkózó válogatott tagja. Utánpótlás és felnőtt országos bajnok. U23-as -as korosztályban Európa – és világbajnoki ezüstérmes. Az idei felnőtt Európa-bajnokságon a felnőttek között is megszerezte első világversenyes érmét. 2017-ben az U 23-as Európa-bajnokságon a 2. helyen végzett, míg 2019-ben az Egyetemi Világbajnokság 3. helyét szerezte meg. 2020-ban a Felnőtt Országos Bajnokságon az 1. helyen, ugyanebben az évben a Felnőtt Európa-bajnokságon a 10. hely lett az övé.2021-ben a Felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes, az UWW World Ranking versenyén pedig az 1. helyet szerezte meg Rómában.

 Angyal Krisztián
 7 éves kora óta birkózik Csepelen. A 2020-as évtől a felnőtt szabadfogású válogatott keret tagja, rendszeres résztvevője a kadet és junior nemzetközi viadaloknak, ahol sok szép sikert ér el. Krisztián 2018-ban a Serdülő Európa-bajnokságon a 9. helyet szerezte meg, ugyancsak 2018-ban a Serdülő Országos Bajnokságon már az 1. hely az övé. 2020-ban a Junior Országos Bajnokságon 2. helyen végzett, ugyanebben az évben a Kadet Országos Bajnokságban 2. helyet szerezte meg.

Szép Balázs
A Csepeli Öttusa és VSE versenyzője 2015-ben az Ifjúsági Négytusa Európa-bajnokságon első helyezést ért el egyéniben és csapatban is. 2017-ben az Ifjúsági Négytusa Világbajnokságon, csapatban a második helyen végzett. 2018-ban a Felnőtt Öttusa Világkupán egyéniben a 3. helyezést ért el, míg tavaly, ugyanezen a világkupán váltóban a 2. hely lett az övé.

A versenyző itthon, egyéniben szerzett eredményeivel ötször állhatott fel az országos bajnokságok dobogóira. 2017-ben az Ifjúsági Négytusa Országos Bajnokságon egyéniben 1. helyezést ért el, ugyanebben az évben a Junior Öttusa Országos Bajnokságon szintén egyéniben, ugyancsak egy első hely lett az övé. 2018-ban és 2019-ben is a Junior Öttusa Országos Bajnokságon egyéniben 2. helyezést ért el, míg egy évvel később ennek a bajnokságnak egyéniben a 3. helyezettje lett. Aktív szerepet vállal a kerületi sportélet népszerűsítésében, rendszeresen részt vesz a különböző kerületi sportkampányok lebonyolításában.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .