Újra egymás ellen a két rivális

New York Times – A verseny, amelyet sok amerikai régóta remélt elkerülni – a Biden vs. Trump 2024-es folytatása – elkerülhetetlen valóság.

Nikki Haley kilépése a republikánus párti előválasztásról a szuperkeddi zajos veszteségek sorozata után biztosította Donald J. Trump volt elnököt pártja jelöléséről, elindítva a Biden elnökkel folytatott általános választási versenyt, amelyre mindkét oldal keserű, brutális és hosszú lesz – írja Shane Goldmacher A New York Times-ban.

Közel 70 éve nem volt az ország történetében ilyen elnökválasztási visszavágó, amely az amerikai hatalomról, politikáról és demokratikus kormányzásról alkotott merőben eltérő elképzelések következményének, mégis ismerős ütközése. És ez egy nyolc hónapig tartó csúszás lesz, két jelölttel, akik a közvélemény-kutatások szerint nagyon népszerűtlenek, de eltökéltek, hogy a lehető legnagyobb lejárató kampányt fognak indítani egymás ellen.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .