Magyarországon nincs az új koronavírus által fertőzött beteg, viszont influenzajárvány, az van

Magyarországon nincs az új koronavírus által fertőzött beteg, viszont influenzajárvány van, és más kórokozók is okozhatnak felső légúti megbetegedéseket – hangsúlyozta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályvezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Dánielisz Ágnes kiemelte: ezek a kórokozók is ugyanúgy cseppfertőzéssel terjednek, mint az új koronavírus, ezért érdemes gyakori kézmosással védekezni ellenük.
Hozzátette: a Kínából érkező csomagokat nyugodtan át lehet venni, a két ország közti hosszú utat – amely alatt hőnek, hidegnek és kiszáradásnak is ki van téve -, a koronavírus biztosan nem bírja ki.


A szakember kitért arra is, hogy a legújabb hírek szerint székletben is kimutatták az új koronavírus örökítő anyagát, ám mint mondta, a járványügyi adatok alapján egyértelmű, hogy a megbetegedések cseppfertőzéssel terjednek.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ a koronavírussal kapcsolatos kérdések megválaszolására két 24 órában hívható zöld számot – 06-80-277-455 és 06-80-277-456 – is működtet, ezeken leginkább csomagokkal, utazással és felsőlégúti tünetekkel kapcsolatban érdeklődtek már – mondta.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .