Amíg az aszfalt el nem fogy

Újabb öt utca felújítását és a Simon Bolivár sétány térkövezését végzik el Csepelen a következő hónapokban – közölte Kálcsics Ferenc, a Csepeli Városfejlesztési Kft. ügyvezetője lakossági fórumon az Arany János Általános Iskolában február 5-én.

A fejlesztések beruházója a csepeli önkormányzat, a munkálatok pályázati forrásból és önkormányzati önerőből valósulnak meg. Az útépítések folytatása része annak a programnak, amelyet a csepeli önkormányzat korábban meghirdetett. A fórumon a kivitelező szakemberek mellett részt vett és válaszolt az érdeklődők kérdéseire Bercsik Károly és Zupkó János, az érintett körzetek egyéni képviselői.

A mostani projekt érinti a Gyöngyvirágos utat a Fenyves út és a Diós utca közötti szakaszán. Utat 125 méteren építenek, valamint a páros oldalon rendbe teszik a járdát. A csapadékvíz elvezetésére tíz víznyelőt készítenek. A Matróz utcának a Damjanich utca és a Hollandi út közötti mintegy 360 méteres szakaszán építik meg az utat, valamint mind a két oldalon felújítják a járdát. A csapadékvíz elvezetésére tizenegy víznyelőaknát hoznak létre. A Damjanich utca és a Vitorlás utca között csapadékvíz-csatornát készítenek. A Csáklya utcának a Kormányos utca és a Hollandi út közötti szakaszán 106 méteren folyik majd útépítés, és mind a két oldalon rendbe teszik a járdát. A csapadékvíz elvezetésére rácsos folyókát alakítanak ki. A Szúnyog utcának a Mária királyné útja és a Sáska utca közötti több mint 271 méteres szakaszát építik meg, és mind a két oldalon új járdák lesznek. A csapadékvíz elvezetésére csapadékvíz-csatornát készítenek. A Pikkely utcának a Királyhágó utca és a Mária királyné útja közötti mintegy 172 méteres szakaszát építik meg, és szintén mind a két oldalon felújítják a járdát. A csapadékvíz elvezetésére rácsos folyóka szolgál majd. A csepeli önkormányzatnak köszönhetően a felújított utcákban a gépkocsik beállóit is elkészítik.

A kivitelező cég az útépítéssel érintett utcákban kamerás állapotfelmérést végez, hogy a munkálatok során és utána ne legyenek vitás kérdések. Felmérik a ház utcafronti homlokzatát, a kerítés, a járda és az ingatlan előtti zöldfelület állapotát. A hulladékszállítás kapcsán kérik a lakókat, hogy a kukákon tüntessék fel a házszámukat, így a kivitelező mindig a jelzett ingatlanok elé tudja visszahelyezni a hulladéktárolókat. A lakók megértését kérik abban, hogy a gépkocsiforgalmat helyenként korlátozzák, illetve lesznek napok, amikor a munkálatok miatt nem lehet behajtani a szűk utcákba.

A munkálatokkal kapcsolatban a kivitelező Gerulus Kft. részéről Vígh Antal Rókust kereshetik a lakók a 06-30-883-8528-as telefonszámon, illetve a vigh.antal@gerulus.hu email címen. Műszaki ellenőr a Technoplus Kft. részéről Balog Péter, akit a 06-20-251-1100 telefonszámon és a titkarsag@technoplus.hu email címen érhetnek el. Érdeklődni lehet az info@varosfejlesztes21.eu email címen is.

A fórumon elhangzott, hogy a Simon Bolivár sétányon, az új kézilabdacsarnok közelében elbontják a meglévő beton és aszfaltburkolatot, majd térkövekkel látják el a helyét. A felújítást március végéig befejezik.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .