kvassay bomba

Bomba hatástalanítás a Kvassay hídnál

Megkezdték a katonák a budapesti Kvassay hídnál talált bomba hatástalanítását – tájékoztatta Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje vasárnap este az MTI-t.

    Elmondta: a rendőrség átadta a lezárt területet alakulatuknak, így megkezdődött a Ferencvárosban, a Kvassay híd és a Duna közötti zárt építési területen pénteken előkerült egytonnás légibomba hatástalanítása.
    A tűzszerészi munkálatok idejére a rendőrség nagyjából egy kilométer sugarú körben lezárta a területet. Ez több forgalmas útszakasz, köztük a Rákóczi híd lezárását is jelenti. Ez a közösségi közlekedés és a vasút forgalmát is érinti.
    Az M1 aktuális csatorna vasárnap esti híradójában a helyszínen nyilatkozó Horváth Csaba őrnagy elmondta, a terület nagy hatósugarú kiürítésére azért van szükség, mert robbanás esetén a repeszek 1 kilométeres távolságban is súlyos sérülést okozhatnak.

Közlekedés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .