csepeli szabadkikötő

90 éves a csepeli szabadkikötő

A csepeli szabadkikötő kilencven éves történetéről jelent meg album, amelyet letölthető formátumban is elérhetővé tettek az érdeklődők számára – közölte a Mahart-Szabadkikötő Zrt. az MTI-vel.

    A 260 oldalas kiadvány gazdag fotóanyaggal követi végig a Csepeli Szabadkikötő elmúlt 90 esztendejének történetét. A kötet szerzője Cseh Valentin történész – olvasható a közleményben.
    Mint írják, a szabadkikötő történetének kilenc évtizede a Budapesti Vámmentes Kikötő megnyitásával kezdődött 1928. október 20-án. A beruházás története azonban egészen a 19. századig nyúlik vissza, amikor a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara az első gondolatokat megfogalmazta egy ilyen kikötő szükségességéről A csepeli kikötő beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Hirdetés

Ózonos és nanotechnológiás fertőtlenítés gépjárművekben, egészségügyi intézményekben, magánlakásokban, szállásokon szerződéssel. Csak egy telefon. Hívja a +36 20 456 8680-as telefonszámot


    Ennek eredményeképpen új lendületet kapott a magyar hajó és gépgyártás. Akkor fejlesztették ki a Dunán és a tengeren egyaránt kiválóan használható új hajótípusokat és több száz új tengeri hajót is készítettek a világ számos országa megrendelésére.
    A Nemzeti és Szabadkikötő története 1928 óta hűen tükrözi hazánk politikai és gazdasági változásait, megnyitását követően a mai napig fontos helyszíne a dunai hajózásnak és áruforgalomnak – emlékeztet a kommüniké.
    A Mahart-Szabadkikötő Zrt. és a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. közös gondozásában eredetileg 500 példányban megjelentett, exkluzív album most karácsonyi ajándékként digitális, letölthető formátumban is elérhetővé vált. Az érdeklődők a www.szabadkikoto.hu weboldalról tölthetik le a kiadványt.
    A köteten túl az oldalon egy különleges képgyűjtemény is megtekinthető, amelyben több száz különleges kortörténeti dokumentum mellett fotók, újságkivágások, térképek és tervrajzok is találhatók – áll az összegzésben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .