Nem kell kifizetniük a csepeli társasházaknak a hibás adat miatt keletkezett számlát

A hétvégén jelentek meg a hírek arról a két csepeli társasházról, ahol túl magas távhőszámlát állított ki a Főtáv.

A magas számlákat egy adatszolgáltatási hiba okozta, amelyet a lakásszövetkezet munkatársa követett el, akit azóta egyébként el is bocsájtottak. A városvezetés számára csak az volt fontos, hogy a lakók más hibájából ne szenvedjenek semmilyen hátrányt. A Főtáv ma sajtóközleményben is beszámolt róla, hogy már felvették a kapcsolatot a lakásszövetkezettel, hogy helyrehozzák a közös képviselő hibáját és az érintett lakóknak nem kell majd befizetniük a hibásan kiállított számlát.

Hirdetünk

Panel lakások elektromos hálózatának felújítása, modernizálása, bővítése, életvédelmi relé felszerelése

A Fővárosi Önkormányzatnál azon is dolgozunk, hogy megteremthessük a valódi, zöld rezsicsökkentés feltételeit. Ahhoz pedig, hogy az épületek energiahatékonyságát javíthassuk, környezetbarát közösségi közlekedési eszközöket tudjunk vásárolni és felkészülhessünk a klímaváltozás környezeti hatásaira, szükségünk lesz a Magyarországnak járó EU-s forrásokra.

Éppen ezért tárgyalásokat folytatunk uniós vezetőkkel, hogy mielőbb megérkezhessenek ezek a források Magyarországra. Az EU-s pénzeket olyan beruházásokra fogjuk fordítani, amelyek érdemben javítanak a budapesti levegő minőségén, a város működésének energiahatékonyságán. Így környezetbarát módon tudnánk megvalósítani a rezsicsökkentést Budapesten és közelebb kerülnénk a 2030-as klímacélok eléréséhez.

Az ügyhöz kapcsolódik, hogy Németh Szilárd Budapest Főpolgármesterére hárította a tévedést és ennek Facebook oldalán is nyomatékot adott.

Azt tudtam, hogy a baloldal, köztük a FŐTÁV tulajdonosi joggyakorlója, Karácsony Gergely a kezdetektől folyamatosan fúrja-faragja és megszüntetné a rezsicsökkentést. Viszont azt nem gondoltam, hogy egy ekkora, a csepeli családokat és nyugdíjasokat megkárosító törvénytelenségbe botlok.

Ezt azonnal ki kell vizsgálni! Felszólítom Karácsony Gergelyt a jogtalan számlák azonnali stornójára, visszavonására, rendezésére, a rezsicsökkentés maradéktalan végrehajtására és a sértett lakóktól való bocsánatkérésre!

Karácsony Gergely válaszra méltatva a rezsibiztos a következőket közölte szintén a Facebook oldalán

Még egy rezsibiztosnak sem árt tájékozódnia, mielőtt Facebook posztot ír.

Németh Szilárd felháborodott és a baloldalt, sőt engem okol, amiért két csepeli ház lakói magas számlát kaptak a Főtávtól. Döbbenet, de nem én utasítottam a Főtávot, hogy annak a két társasháznak legyen magas a számlája, már az is mókás, hogy ez egyáltalán bárkiben felmerül, hanem a panelház ügyeit intéző Kölcsey Lakásfenntartó Szövetkezet munkatársa hibázott, akit azóta el is bocsátottak.

Jövő héten egyeztet a Főtáv és szövetkezet, hogy hogyan oldják meg ezt a problémát úgy, hogy a lakókat ne érje kár.

Főpolgármesterként egyébként éppen Brüsszel felé tartok, hogy uniós vezetőkkel az EU-s pénzek mielőbbi hazahozataláról tárgyaljak. Hogy legyen pénz például a panelprogram folytatására, épületek felújítására, szigetelésére, tehát környezetbarát rezsicsökkentésre Budapesten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .